Forstå NFL-spiller Russell Okungs forvirrende Bitcoin-lønnshistorie

Krypto-entusiaster søker alltid etter måter å få tak i Bitcoin, spesielt med eiendelen midt i et historisk rally. Russell Okung, en NFL-spiller, har endelig gjort fremgang med sin forespørsel om å få betalt i den ledende kryptovalutaen.

NFL-spiller konverterer halv lønn til Bitcoin

Tidligere denne uken kunngjorde Okung, som spiller som en offensiv linjeman for Carolina Panthers, på Twitter at han hadde oppfylt sitt ønske om å bli betalt i Bitcoin. Okung har vært Bitcoin-entusiast en stund nå, og han gjorde først sitt ønske om å bli betalt i Bitcoin kjent i mai. Som tweeten hans viste, ga Panthers endelig imot hans forespørsler.

Ytterligere rapporter avslørte at Okung ikke fikk full lønn. Spotrac rapporterer at den støtende linjemannen, som tjener 13,25 millioner dollar i året, bare fikk betalt halvparten av det i Bitcoin. Selv på det ser $ 6 millioner i Bitcoin ut som en betydelig inntjening.

Siden nyheten ble offentlig, har Okung vært på en Bitcoin-kampanje. Atletens Twitter-konto er fylt med en pro-Bitcoin-følelse. Okung har blant annet hevdet at han har frigjort seg fra fiat og at det neste tiåret vil se raskere adopsjon av Bitcoin. Dette er en idrettsutøver som ikke roter rundt.

Likevel, mens rapporter ser ut til å tro at Panthers betalte Okung i Bitcoin direkte, ser det ut til å være noe unøyaktighet.

I går motsatte The Verge rapportene og forklarte at Okung bare konverterte lønnen sin til Bitcoin fra fiat. Med henvisning til en talsperson for NFL sa nyhetskilden at Okungs folk i det vesentlige hadde gjort konverteringen etter at han ble betalt i dollar som alle andre spillere.

Panthers bekreftet overfor nyhetskilden at alle spillere ble betalt i dollar. I hovedsak burde de riktige overskriftene ha vært “NFL-spiller konverterer halv lønn til Bitcoin”, i motsetning til “NFL-spiller får betalt i Bitcoin.”

The Verge hevder også at Okung har noe insentiv til å ha gjort et så oppstyr om hans trekk. Den støtende linjemannen har angivelig gjort sitt kjøp ved hjelp av Zap, en kryptobetalingsprosessor. Det er likevel uklart om han har en andel i Zap eller bare pumper Bitcoin for den skyld.

Krypto- og sportsligaer

Uansett om det er et skjult motiv bak Bitcoin-pumpen, forblir Okungs kjøp et milepælmoment for Bitcoin og sport.

Gjennom de fem beste profesjonelle ligaene (NBA, NFL, MLB, NHL og MLS) har bare en håndfull spillere og lag uttrykt interesse for å dabbe med kryptovalutaer.

I forrige uke tok Mark Cuban, milliardæren, og eieren av NBA-franchisen Dallas Mavericks, til Twitter for å markedsføre lagets Bitcoin-merch-rabatt, som angivelig gir 25 prosent hårklipp på varer kjøpt med Bitcoin.

I januar kunngjorde Spencer Dinwiddie, en punktvakt for NBAS ‘Brooklyn Nets, Dream Fan Shares, en tokenisert obligasjon, basert på hans treårige kontrakt på 34,4 millioner dollar med laget. Obligasjonen lar Dinwiddie selge 90 SD8-tokens til akkrediterte investorer, med hvert token priset til $ 150.000.