Groeiende Bitcoin Hashrate Punten naar Verdere BTC-winsten

Ondanks de daling van de Bitcoin-prijzen toont een stijging van de totale mijnbouwprijzen het vertrouwen in de toekomstige BTC-prijswinsten aan.

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bitcoin totale mijnbouw hashrate steeg tot een nieuwe all-time high boven 150 exahashes per seconde vorige week ondanks de daling van de BTC-prijzen.
  • Bitcoin-mijnbouw is winstgevender in vergelijking met de concurrerende SHA-256-protocollen, waarvan de meeste Bitcoin-vorken zijn.
  • Er is een toenemende deelname van mijnwerkers buiten China en de Verenigde Staten; Canada en Kazachstan zijn stijgende mijnbouwhubs.

De mijnwerkers blijven hun activiteiten opvoeren omdat de rentabiliteit van de BTC-mijnbouw hoog blijft in vergelijking met andere SHA-256-cryptocurrencies. Verschillende andere factoren wijzen op een verdere toename van de Bitcoin hashrate.

Bitcoin Hashrate volgt de prijs

“Hasjraat volgt de prijs” is het gebruikelijke verhaal onder mijnwerkers, aangezien de Bitcoin-prijzen de winstgevendheid van de mijnbouw bepalen. Mijnwerkers schakelen hun machines uit als de prijzen dalen en schakelen ze in als de prijzen stijgen.

De recente stijging van hashrate tot een ATH van 150 EH/s gebeurde echter terwijl BTC 24% kelderde. Dit gedrag suggereert dat mijnwerkers vertrouwen hebben in een verdere prijsstijging. Thomas Heller, een expert op het gebied van Bitcoin-mijnbouw die bij HASHR8 werkt, zei in een correspondentie met Crypto Briefing:

“De meeste mainstream modellen van Bitcoin-mijnbouw zijn winstgevend. Ik heb zelfs gezien dat mijnwerkers enorme hoeveelheden S9 in bulk hebben opgepikt en dat degenen met goedkopere energie in staat zijn om ze efficiënt te laten draaien”.

De prijs van Bitcoin Revolution is op dit moment gelijk aan het niveau van de pre-halveringspomp rond $10.000 in mei. Bovendien bereikte het een piek van 12.475 dollar op 1 september, met prijzen die boven de 11.000 dollar bleven voor het grootste deel van augustus, waardoor mijnwerkers hun blootstelling konden afdekken door termijn- en optiecontracten in te gaan.

Het leveringsschema voor nieuwere modellen van Bitmain en Whatsminer machines komt ook snel dichterbij, met hun nieuwste modellen die al naar de kopers gaan. Heller toegevoegd:

“Mensen die eerder in het jaar machines hebben gekocht en nu de levering ontvangen, hebben haast om ze te installeren. Dus genoeg mijnwerkers met nieuwe jams van Bitmain en Whatsminers zorgen voor de opkomst van hashrate”.

Vorken in verval ten opzichte van BTC…

Bovendien was de prijsdaling in andere SHA-256-protocollen zoals Bitcoin Cash en Bitcoin SV steiler dan BTC, wat mijnwerkers motiveerde om hun machines van deze vorken naar de eigenlijke Bitcoin om te schakelen.

Een van die druppels was die van de obscure vork Bitcoin Vault (BTCV). De altcoin daalde met meer dan 73% van de $450 die in augustus werd bereikt. De overeenkomstige stijging in de BTC.com pool van 7-8 EH/s aan het begin van de maanden lijkt rechtstreeks te komen van de Bitcoin Vault mijnwerkers uit Minebest en Mining City.

“Het lijkt verband te houden met Minebest/Mining City/BTCV hashrate. BTCV is de Bitcoin-vork waarvoor Mining City cloud-contractplannen aanbiedt, en met de grote prijsdaling van de afgelopen dagen is het waarschijnlijk dat ze mijnwerkers hebben overgestapt op mijn BTC in plaats van BTCV”, tweet Heller.

Stijgende wereldwijde belangstelling voor Cryptocurrency

De industrie ziet een toename van de belangstelling van bedrijven en overheden in de VS, Canada en Kazachstan. Naar verluidt investeert de regering van Kazachstan in de infrastructuur van de cryptografie, te beginnen met de installatie van een 180 MW mijnbouwfaciliteit in Ekibastuz.

Eerder deze maand kondigde Marathon, een beursgenoteerd mijnbouwbedrijf in de Verenigde Staten, de installatie van 1.360 ASIC-mijnwerkers aan: 700 WhatsMiner M31S+ en 600 S19 Pro Antminers. Het is ook van plan om zijn totale hashrate te verhogen een gemelde vertienvoudiging tegen volgend jaar door middel van een overname van de 3.300 ASIC mijnwerkers van Fastblock.

Riot Blockchain, een andere prominente mijnwerker in de Verenigde Staten, wil zijn hashrate verviervoudigen tot 2.000 PH/s met de aankoop van 13.100 S19 Pro mijnwerkers van Bitmain tegen juni volgend jaar.

Zelfs als de Bitcoin-prijzen verder dalen, lijkt de mijnwerkerscapitulatie onwaarschijnlijk. Het lijkt erop dat mijnwerkers optimistisch zijn over de toekomst van BTC.