Guggenheim CIO under skott för tidpunkten för hans förändrade BTC-sentiment

CIO för Guggenheim är under eld på sociala medier för att uttrycka olika åsikter om Bitcoin, till synes på vardera sidan av en stor investering.

Guggenheim CIO Scott Minerds uppenbara övergång från hausseartad till baisseartad och tillbaka igen på vardera sidan av en SEC-arkivering som avser en investering på en halv miljard dollar i BTC har höjt ögonbrynen på sociala medier

Observationen gjordes efter att cirka 500 miljoner dollar i BTC flyttades från Coinbase till en serie privata plånböcker den 31 januari, vilket motsvarar ett belopp och ett effektivt datum i en SEC- arkivering av Guggenheim Funds Trust.

Innan arkiveringen slog Minerd rubrikerna den 21 januari, när han tippade BTC skulle se en “full retracement tillbaka mot 20 000-nivån” och att det var osannolikt att det skulle gå högre före 2022 .

I en intervju med Bloomberg Television den 27 januari sa han att den institutionella efterfrågan på Bitcoin inte var tillräckligt hög för att hålla den över $ 30 000

Men sedan 31 januari har Minerd avsevärt breddat sin höga prisuppskattning för Bitcoin och hävdat att den har potential att nå 600 000 dollar i en intervju med CNN på tisdag, baserat på dess brist och värdet på guld. Detta var från hans uppskattning i december, baserad på forskning och analys av Guggenheim Partners, som föreslog Bitcoins rättvisa pris på lång sikt till cirka 400 000 dollar .

De trodde att de bevittnade en stor skillnad i offentligt sändningar som medvetet kan ha varit till nytta för Guggenheim. Många tog till Twitter och Reddit för att lyfta fram Minerds till synes motsatta uttalanden, liksom deras tidpunkt och betydelse.